duminică, 29 martie 2009

Bărbaţii şi romanele de dragoste

Cu uimire am aflat, nu de multă vreme, că mai există bărbaţi în zilele noastre care mai scriu romane de dragoste. În scrierile lor, femeia e idolatrizată, ridicată la cer, apreciată şi lăudată (din toate punctele de vedere) până în clipa în care aceştia se lovesc de reala ei prezenţă. Percep femeia la modul ideal şi sunt încântaţi de feedback-ul oferit de aceasta. După diverse şi lungi conversaţii între amorezi, romancierul constată că doamna în cauză nu se mulează perfect pe aşteptările şi convingerile lui exprimate în mii de rânduri dedicate femeii. Această categorie de bărbaţi (care slujesc idealului şi caută femeia perfectă) nu ştiu că nu există perfecţiune chiar dacă ei evidenţiază atât de PERFECT această convingere în scrierile lor. Despărţirea e dureroasă şi neamicală tocmai pentru că femeia regăsită nu se încadrează în tiparele romanelor de dragoste, nu se poate materializa prin cuvintele minunate dedicate sexului frumos.
În speţă rasa umană nu se poate ghida după şabloanele cărţilor de iubire, nu ne putem modifica genetic după aşteptările şi visele partenerului de viaţă. Fiecare individ are conturată o personalitate şi un caracter, suntem unici prin tot ceea ce facem şi gândim. Deşi uneori ne regăsim în odele dedicate partenerului ideal, nu vom reuşi niciodată să ne compunem şi să ne clădim din minunăţia cuvintelor de romantism. Realitatea e pur şi simplu alta decât cea descrisă în cărţile sufleteşti. Avem şansa şi posibilitatea să gasim pe cineva special şi aparte, un bărbat sau o femeie care să corespundă câtorva aşteptări de ale noastre, însă cu certitudine nu va exista niciodata cineva care să accepte sau să îndeplinească toate dorinţele noastre cu privire la o persoană.
E de-a dreptul impresionant (atipic societăţii erei noastre), superb şi de apreciat faptul că mai există bărbaţi sau femei cu esenţă romantică, cu multe poveşti de iubire şi care mai scriu romane de dragoste. Tot respectul meu pentru cei care reuşesc să mai creeze sensibilitate prin astfel de cărţi însă, cu regret constat, că dedicarea lor va rămâne "curată" doar pe acele foi albe. Romancierii nu-şi vor satisface dorinţa lor în această realitate,nu vor avea parte de femeia perfectă construită de ei, nu vor avea împlinirea de a avea alături persoana ridicată la rang de ideal (pentru că aceasta nu există decât în cărţi) şi tocmai pentru asta nu sunt înţelesi. Creatorii romanelor de dragoste trebuie să ştie, să înţeleagă şi să accepte ideea că femeia reală nu este cea din paginilor lor - concepută şi modelată de ei. Mai trebuie să ştie că există încă femei cu decenţă, puritate, sensibilitate, speciale şi cu substanţă, care au multe de oferit. Există femei care ştiu ce vor de la viaţă însă acestea trebuie luate ca atare, acceptate sau nu, dar condiţia de bază e să fie înţelese. Asta este problema scriitorilor romantici: nu ajung să înţeleagă femeia în ansamblul ei tocmai pentru că nu se pot detaşa de tiparele proprii. Când o să ştie să Înţeleagă femeia după cum şi ce este, probabil le va deveni mult mai uşor să acceadă sau să ajungă la EA.

4 comentarii:

  1. super tare postarea, am un sfat... schimba culoare scrisului ca e foarte naspa la citire, dupa trei randuri citite imi fuge imaginea. Fa ceva sa fie bine:P....in rest nimic de comentat! :P Poop

    RăspundețiȘtergere
  2. Din pacate,acest tip de barbati nu vor ajunge niciodata sa inteleaga o femeie...si asta pentru ca nu sunt capabili sa accepte realitatea. Si ,poate,daca o vor accepta,va fi o mare dezamagire pentru ei.

    RăspundețiȘtergere
  3. toate, in acceptiunea ca insa mai exista si sunt de apreciat, DAR... come on, back on earth people!

    RăspundețiȘtergere
  4. Există și bărbatul care te acceptă așa cum ești!Pentru că se îndrăgostește efectiv de tine!Și o poate face pe termen îndelungat...cu tot tacâmul disponibil la care visăm noi,fetele(sprijin...înțelegere etc.)Dar fetei...nu-i trebuie...că dacă nu o face de la început să... „vibreze”să se ducă „domnia lui” în lume cu bagaj cu tot !Și pe urmă o văd cu un copil aninat de gâtul ei ...singură prin lume că l-a ales într-un final pe„CEL MAI CEL”...Punctul pe „i”?!Și noi suntem de vină că prea le vrem pe toate!

    RăspundețiȘtergere