După cum toţi bine ştim, 8 martie este ziua internaţională a femeii, fiind sărbătorită pe întreg mapamondul. 8 Martie a fost fixată de către ONU ca fiind Ziua Internaţională a Femeii. Este o întreagă istorie legată de această sărbătoare. "O sărbătoare a femeilor, recunoscută internațional, dar fără a se preciza o zi anume, a fost hotărâtă încă din 1910, de Internaționala Socialistă reunită la Copenhaga".
Este o zi legată de tot ceea ce înseamnă femeie: mamă, soţie, soră, cumnată ş.a.m.d. Nu mă consider eu o mare creştină şi nu sunt ortodoxă oricum. Însă, atitudinea înalt prea-sfinţitului Daniel (poate că această funcţie se scrie cu majuscule dar eu nu consider asta relevant) m-a lăsat rece şi uimită. Acest prea-sfinţit Daniel consideră această sărbătoare ca fiind păgână, femeile dorindu-şi plăceri trupeşti, cadouri etc. Ceea ce nu poate să perceapă patriarhul (dacă aşa s-o fi numind d-nul Daniel) este faptul că o femeie în general dacă are aşteptări trupeşti, plăceri carnale, cadouri şi atenţii nu înseamnă că le aşteaptă NUMAI pe data de 8 Martie. E ca şi cum ar fi o singură zi pe an în care femeia are chef de amor, are dorinţa de a primi nu ştiu ce averi, de a fi răsfăţată în lux etc. E o prostie. Pentru o femeie decentă, simplă şi la locul ei, un buchet de ghiocei poate oferi totul fără să fie un păcat.
Apoi, să nu mai vorbim de ce se petrece pe alocuri în Biserica Ortodoxă. E de-a dreptul imoral, hilar şi grotesc să percepi bani (şi încă sume de genul 200 de RON) pentru spovedanii. Adică, în funcţie de păcatele pe care le-ai săvârşit plăteşti o sumă considerabilă la popă, să-ţi fie iertate. De parcă banii ar ajunge la Dumnezeu. Sau unii preoţi care-şi achiziţionează straiele cu pietre zvaroschi. Chiar văzusem un reportaj cu un popă care şi-a comandat aşa ceva. Să înţeleg că nu poate predica dacă nu are pietre scumpe pe el? Apoi gradele acestea de "prea-luminat", "înalt prea sfânt" mi se par de neacceptat. De unde şi până unde titulatura de sfânt? Şi mai ales "prea sfânt". Dacă e prea-prea, să ne dea şi nouă din sfinţenia lui. Nu mai zic de obiceiurile cu moaşte şi puparea lor. De parcă atunci când pupi o sticlă sub care zac ceva oase, te-ai mântui şi s-ar întâmpla ceva miracol. Nu aş permite aşa ceva. Dacă e să te iei după credinţă, puparea de icoane, cruci şi alte obiecte bisericeşti reprezintă închinarea şi idolatrizarea unor simboluri materiale. A doua poruncă spune aşa: "să nu-ţi faci chip cioplit, nici vreo înfăţişare a lucrurilor care sunt sus în ceruri, sau jos pe pământ, sau în apele mai de jos decât pământul. Să nu te închini înaintea lor şi să nu le slujeşti". Observ cât se aplică în general, mai ales în Biserica Ortodoxă.
De biserică şi de credinţă ar trebui să se preocupe d-nul Daniel. Să nu vorbească despre femei ca fiind toate nişte parvenite. În fond şi la urma urmei, cine are credinţă, o are în suflet şi se roagă în linişte. Nu trebuie să pupe icoane, sfinţi şi cruci în timp ce se roagă. Un credincios adevărat care se căieşte, se roagă şi cere iartare lui Dumnezeu şi nicidecum nu trebuie să dea bani grei ca să-i fie iertate păcatele. Iar 8 Martie e o zi ca oricare alta, în care este sărbătorită femeia fără alte conotaţii sexuale ş.a.m.d. Femeia - adepta cadourilor scumpe, ahtiată după plăceri carnale, însetată de lux şi surprize scumpe e pur şi simplu o materialistă. Şi acest tip de femeie e aşa în general, nu doar într-o zi anume pe an. E aşa când iese în oraş, când e aniversarea ei, când e în concediu prin Fantazialand etc.
joi, 10 martie 2011
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu