sâmbătă, 20 februarie 2010

Aproape adevarat ca...

1. ar trebui sa existe un DEX de onomatopee, interjectii si injuraturi ale parlamentarilor frustrati din cauza sistemului;
2. inovatia limbii romane este de un "grotesc hilar" (imi permit si eu un pleonasm chiar daca nu sunt politiciana) atunci cand vine din gura lui Vanghelie;
3. nutrim involuntar afinitati pentru traditia chineza: la noi, principiul ying-yang este aplicabil, verosimil, demonstrabil. Contradictiile coexista de minune si in fiecare lumina de speranta exista o desertaciune;
4. legile lui Murphy s-au inventat in Romania dintre care cea mai cugetata este: daca ceva merge bine, nu te speria. Va trece!
5. ...suntem prea mici pentru lucruri mari si prea mari pentru lucruri mici;
6. ...vom "trai bine" abia pe lumea cealalta datorita unui paradox: existenta decenta a Romaniei contemporane devine un lux, pentru ca altfel este imposibila;
7. ... Traian Basescu se crede "guru" politic al acestei natiuni dar il tradeaza gesturile si atitudinile prezidential-primitive. In rest e doar un presedinte ca si toti ceilalti. Acelasi tipar pentru toti, clasic romanesc.
8. ...romanii nu simt criza economica. Sunt in impas financiar din nastere - ereditar si duc acest "handicap" pana la moarte;
9. ... ni se va pune o taxa si pe aer - singurul neimpozabil. Cel mai probabil in viitor vom functiona printr-un cip cand totul va fi mecanizat, sistematizat si computerizat; in loc de sfarcuri vom avea senzori (care nu sunt doar erogeni, ci ca niste butoni care vor regla anumite chestiuni).
10. Romania este tara tuturor posibilitatilor mai ales atunci cand se emit legi care nu ne convin si pe care nu le respectam numai cand avem de profitat; asta ma face sa fiu un roman fericit!
11. ...romanii sunt genii in inventii care sa le usureze conditia de individ in societate. Atunci romanii devin hoti, mitomani, clowni, "magicieni", vanzatori de iluzii si sperante pana la limita (i)legalitatii.
12. Aproape adevarat ca ne place sa ne complicam viata pana la extrema absurdului prin tabieturi, automatisme si ritualuri pseudo-normale si cvasiacceptabile. Flacara violeta devine un brand national si un stil de viata pentru intimidarea adversarului; abia astept sa infloreasca brandusele sa le plantez in fata la Palatul Cotroceni, sa vedem care devine Big Brotherul acestui popor; tare mi-e ca Geoana va sufla ca Vantu intr-o sedinta de calmare yoga-spa.
13. ... ca se dezvolta spiritul de turma si devine de interes national. Sunt in floare cocalarii si pitipoancele, de parca la noi ar fi permanent primavara - homo sapiens hilarus infloresc mereu si atunci Basescu trebuie sa rectifice un adevar general valabil: iarna ii ca vara, primavara si toamna. Prin urmare promovam inesteticul corporal cu fake-uri si khitch-uri. Aplaudam lipsa de materie cenusie printr-o stagnare permanenta a unui singur neuron. Strangem in brate la modul cel mai absurd tot ce inseamna caricatura, ridicol si bizar.
14. ...ca agonisim si strangem la ciorap pentru zile negre. Si cum lunile la noi sunt de un gri macabru, "averea" acumulata nu deschide usa unui concediu, a unui moft obisnuit, a unui tel sau dorinta. Exceptie: bogatasii si snobii care nu exclud societatea de consum suprasaturata;
15. ...ca invidia, saracia si ostilitatea sunt direct proportionale cu spiritul romanului fara substanta, indoctrinat sa-si vanda sufletul la stat pe bani marunti.
16. ... ca visele sunt doar nocturne, iar cele din acceptiunea de idealuri raman asa, fara sansa sau speranta de a se materializa sau concretiza CANDVA.
17. tot ce ne face placere, tine putin. Asta asa, ca sa nu abuzam de fericirea pe care o scoatem din buzunar la ocazii. Sau poate ca portofelul conditioneaza fercirea, mai ales pentru cei insetati de mall, care sunt adusi in extaz de un pulover de 400 de RON. Apoi, poate ajunge acasa si il piaptana pisica, il arde cu tigara sau nevasta cu fierul de calcat (ca doar nu va imaginati ca la pretul ala nu se sifoneaza :)).
18. ca la noi in tara e mai fain ca oriunde. Fiindca toate-s mai scumpe si aici se valorifica concurenta acerba intre cei care se sparg in figuri si ne demonstreaza ca isi permit un concediu pe litoralul romanesc Curat care e de 3 ori mai scump ca-n Grecia, Spania unde este mai Murdar. Vai, dar cred ca am inversat din greseala termenii pe care i-am asociat. Promit sa nu se mai repete. Briza noastra care miroase uneori a hoit este remediul naturist pentru cei suferinzi de parfumuri scumpe.
19. ... trecand peste toate cele de mai sus, ma simt bine la NOI, fiindca asa cum suntem, ne stim distra si aprecia un dat firesc sau un lux care pentru altii e o banalitate. Stim sa ne impunem, suntem destepti, inteligenti si inventivi, creativi si mereu cu speranta sadita in suflet. La NOI totul e cum a fost si pana acum. Probabil ca nu din obisnuinta nu miscam un deget ci poate ca apreciem conservatorismul la cel mai inalt nivel. Daca ne-am promova talentele am deveni un brand national de invidiat. Valorile pe care le avem in Romania sunt incomensurabile indiferent daca ne referim la teritoriu sau la indivizi.
20. Aproape adevarat ca ... "Romania, Te Iubesc" devine o iluzie. Este himera care ne tine in viata sau care ne determina sa ramanem nationalisti, patrioti sau cel mai simplu: romani!

Un comentariu:

  1. Na,că rămân la moaca mucalită...că nu se mai poate altfel(!)...mutre,mofturi dom”le,pretenții peste pretenții...ce nu vă convine...mă rog?Moftangioaico!Țară liberă...frontiere deschise!Cui nu-i place...drum bun și cale bătută!eeee....

    RăspundețiȘtergere