miercuri, 19 mai 2010

Atitudinea este cea care contează

Durerea. Este o formă de disconfort total pe care o simte oricine în diferitele ei forme. Specia umană a fost înzestrată cu dureri tocmai să nu-şi uite originea laică, aspectele omeneşti care compun individul. Indiferent de natura ei şi unde este localizată, intensă sau nu, durerea animă caracterul, puterea de luptă şi incită la voinţa de a învinge un "rău" care te încearcă. Prin urmare, orice om, într-o viaţă este „încercat” de anumite dureri tocmai pentru că este plămădit să treacă prin astfel de experienţe. Atitudinea în faţa durerii este cea care te vindecă, indiferent dacă te motivezi singur prin autosugestie sau dacă faci apel la oameni specializaţi care să te ajute în vindecarea „disconfortului” creat. Un gest, o vorbă bună, o atitudine pozitivă îmbrăcată în răbdare şi bunăvoinţă sunt paşii către anihilarea durerii care mistuie.

Nu am să evoc aici motivul pentru care am ajuns la fizioterapie şi şedinţe de laser. Este total irelevant să descriu cauzele, pentru că nu acest aspect vreau sa vi-l dezvălui. V-aţi lovit cu toţii cel puţin o dată de sistemul de sănătate din România şi poate că nu aţi rămas plăcut impresionaţi de atitudinea celor care v-au „sprijinit” în remedierea problemei de sănătate. Nu o dată, cei care v-au "întâmpinat" au fost reci, ostili sau lipsiţi de răbdare. Ba chiar va venit să înjuraţi personalul din incinta unui spital (de exemplu). Am rămas surprinsă că se poate şi altfel.

Ceea ce vreau să vă spun este că încă mai există asistente amabile, în asentimentul suferinţei pacientului. Încă mai există doamne din „personalul sănătăţii” care te primesc cu căldură şi simpatie, cu respect şi atitudine pozitivă, ceea ce accelerează procesul de recuperare. Dacă cineva îţi vorbeşte frumos, te ajută cu o atitudine optimistă, se comportă cu tine ca şi cu propria lor persoană, e ca şi cum ai ieşi de la tratament pe jumătate vindecat. Exact aşa sunt asistentele de la fizioterapie şi laser din cadrul spitalului judeţean din Baia Mare. Pe această cale doresc să le mulţumesc personal următoarelor persoane simpatice: Vartolomei Cornelia, Mureşan Maria, Laza Alina, Bod Timea, Duruş Simona şi Cristea Mihaela.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu