marți, 7 aprilie 2009

Nea' Gigi la răcoare

După cum bine aţi auzit şi văzut - fiindcă e titlu de pagină în presă - afaceristul Gigi Becali a fost arestat pentru 29 de zile. Prima chestiune revoltătoare, mai mult decât impresionantă e felul în care miliardarul a fost acostat şi "ridicat" de atâţia mascaţi de parcă ar fi fost cel mai periculos criminal în serie sau cel mai mare pericol public existent din capitală. Spuma societăţii prin însăşi lumea interlopă valsează făcând optari cu merţanele, Q-şepţii şi celelalte în timp ce nea Gigi saracu' stă la pârnaie. Nu o fi el manierat, cizelat, cult, om politic sau cum vreţi voi, însă nu merita aşa ceva (s-a comis un abuz). Prin felul lui de a fi (aşa cum e el: simplu şi impulsiv, pe limba românului sărac şi încrezător), prin caracterul lui "vulcanic" şi vorbăria uşor agresivă şi violentă, a salvat vieţi din sărăcia lucie, şi a încurajat sute de oameni (material, fiindcă aşa a putut el) indiferent dacă asta a făcut-o de dragul imaginii, a notorietăţii sau a "faimei" sau pur şi simplu din plăcere sau credinţă (una, pe care noi nu o luăm ca atare). Uite că duşmanii i-au atacat influenţa şi postura lui de om de afaceri. Se dovedeşte încă o dată cât de şubredă e scara justiţiei. Oameni malefici, hoţi de meserie, criminali ş.a.m.d. se bucură de libertate în timp ce un individ a încercat sa-şi facă singur dreptate. Oare de ce a recurs la această soluţie? O fi din cauza că nu are încredere în Poliţia zilelor acestora? Ba bine că n-o fi aşa! Plăteşte nea' Gigi pentru că a refuzat să ii toarne pe infractori şi a "preferat" doar să le dea o MICĂ lecţie.
Să fim serioşi fraţilor: şi mie dacă mi-ar fi furat minunăţia de maşină (pe care n-o am), de l-aş fi prins pe ăla, l-aş fi căptuşit în stilul meu de femeie, ajutată de un body-guard (bineînţeles) şi apoi l-aş fi târât la secţie. Aş fi prea bună să îl las în libertate, că a doua oară îmi mai pune şi ceva "compromiţător" ca să aibă pit-bull-ii de ce mă acuza. E pur şi simplu inadmisibil faptul cum cineva stă arestat pentru ceva infim, iar băieţii răi să facă liniuţe prin Bucale.
Televiziunea ne informează că inculpatul refuză mâncarea din arest. E şi firesc: cum să îţi mai ardă de marmeladă şi ceai când trebuie să te gândeşti la mielul de Paşte? Mai e abătut din cauza că nu posedă TV în celulă, la fel de normal: la notorietatea lui trebuie să ştie fiecare replică care face referire la persoana sa, mai ales când te afli în postura de deţinut. Plus multe altele care le ştiţi şi voi deja, dar care pe mine mă intrigă. În primul rând nedreptatea şi apoi toate abuzurile făcute. Singura lui greşeală a fost aceea că nu a anunţat Poliţia, încercând să-şi facă dreptate singur.
Exces de zel din partea Parchetului, nedreptate încă parţial nejustificată. Nu înţeleg de ce nu îl eliberează sau măcar pe cauţiune (sigur se poate asta!) O arestare pe nedrept care hrăneşte din abundenţă presa. Un ritual episodic în show-ul mediatic.

Un comentariu:

  1. Ei vezi? Gigi nu l-a tarat la sectie....de acolo i se trage! Si pentru astia "mari" tre sa fie lege.

    RăspundețiȘtergere