marți, 9 martie 2010

Copiii

Copiii sunt acele fiinte care iti insufletesc si oboseala, te incanta prin inocenta si puritatea de care dau dovada. Cand intri in mediul lor te simti mai mult decat responsabil, adica faci efectiv parte din povestile lor spuse printre rasete sau plansete care nu pot decat sa te sensibilizeze.

Atunci cand incep sa rupa cuvintele, sa faca primii pasi in viata, sa te stranga in brate fara un motiv intemeiat - nu poti decat sa te simti minunat. Aceste miracole bipede ma epuizeaza zilnic dar intr-un mod foarte placut. Ganguresc, vocifereaza fara motiv, danseaza din toate membrele in directii diferinte, se alimenteaza cu trairi din cele mai profunde. A fi prezent intr-o gradinita e ca si cum ai face parte dintr-un univers paralel, acolo unde poti sa te eschivezi de orice rau, deprimare si sentiment de tristete. Copiii au menirea de a te detasa de ostilitati si greutati, de a te scoate din rutina simplitatii cotidiene.

2 comentarii:

  1. Un copil este o binecuvantare
    Scopul existentei noastre

    RăspundețiȘtergere
  2. Pentru copilul tău ești o carte deschisă,el știe să vadă acolo unde tu ascunzi! Băiețelul meu mă alintă cu gesturi și cuvinte care nu contenesc să mă uimească.Avem ce învăța de la EI!

    RăspundețiȘtergere