joi, 4 martie 2010

Cugetarea de azi

Suferinta si iubirea sau profundele stari de agonie sau extaz nu se invata si nu se traiesc din carti sau filme, nu se examineaza in sesiuni si nu se controleaza de la telecomanda. Fiecare om le traieste cu impresia ca ale lui sunt cele mai profunde. Crede ca o suferinta sau o iubire mai mare nu a trait nimeni, pentru ca nu stie sa le descrie in cuvinte - asa intense au fost trairile.

Suferinta cere timp pana se metamorfozeaza in uitare. Iubirea se naste dar cere sacrificii pe care (in)voluntar nu suntem dispusi sa le facem din egoism, lacomie sau individualism. Nu cedam nici in ruptul capului pentru cel de langa noi, nu savarsim sacrificii mari de dragul fiintei care ne completeaza fiecare zi cu o piesa din puzzle-ul vietii. E o contradictie. Se spune ca atunci cand esti egoist, avar si avid de propria-ti persoana inseamna ca nu iubesti cu adevarat fiinta de langa tine. Devine refugiu si punct de sprijin, si cam atat.Am uitat sau nu mai stim sa iubim. De parca asta s-ar invata vreodata. Totul e ratiune si simtire, stimul si impuls. Si e atat de simplu cand iti doresti cu adevarat ceva. Persisti in vizualizarea gandului pana cand acesta se materializeaza.

Nu va e dor sa va sclipeasca ochii, sa straluciti ca un licurici, sa fiti bucurosi si sa va simtiti bine in pielea voastra? E timp pentru toate, insa devenim treptat prea mici pentru a analiza ticaitul ceasului. Suntem niste furnici care uitam sa ne bucuram de musuroi, de restul persoanelor care ne apreciaza exact pentru ceea ce suntem. Si nu e atat de greu sa spunem un "Multumesc" cu fiecare ocazie care ni se ofera.

2 comentarii:

  1. La cine te gândești când spui„cel de lângă noi”?Este „PRIETENUL”,„BĂRBATUL DE CARE TE-AI ÎNDRĂGOSTIT”...„cel pe care îl alegi să fie lângă tine...”?Am senzația că putem oferi în mod diferit ,în funcție de CINE este lângă noi!Am ales (am dat „accept”)ca o anumită persoană să ne fie alături...am făcut-o rațional(!)și-i oferi maximul din ceea ce poți...!Nina tu încă mai crezi că există Făt Frumos?!Sunt cât se poate de sinceră și fără urmă de ...ironie!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma refeream din prisma/ipoteza barbatului. nicidecum din punctul de vedere al unei amicitii. credeam ca reiese din context :p Evident ca ceea ce oferim si mai ales felul in care oferim difere de cel de langa noi (daca este sot, prieten,amic).
    Eu cred in persoana care imi este potrivita mie, care sa ma completeze si asta nu denota ca trebuie sa fie Fat Frumos. Nici nu imi doresc un Fat Frumos chiar daca ar exista. Substanta e in alta parte ...

    RăspundețiȘtergere